U8 – Olomoucký rugby festival – 5.10. 2024

V sobotu 5.10.2024 vyrazili Bizoni z kategorie U8 na Rugby festival do Olomouce. Nebyl to klasický turnaj dle výkonnostních skupin, ale kdo se přihlásil, ten hrál… Vyrazili jsme v tomto složení: K. Kalva, Š. Plíva, Z. Mraček, E. Kohout, E. Šoltová, L. Šolta a L. Dvořáková.

V základní skupině D jsme hráli tři zápasy.  Dvakrát jsme vyhráli a to s Pragou Černá 4:2 a týmem složeným z Olomouce a Žilinou 7:2. Poslední třetí zápas proti Říčanům modrá síla jsme po velkém boji prohráli 3:4 a skončili tak v základní skupině druzí a čekali jsme na rozlosování do další skupiny.

Děti hrály bojovně, podporovaly se a hrály opravdu týmově. Ve druhém rozlosování jsme hráli proti Petrovicím A a prohráli jsme 9:0. Soupeř byl opravdu skvěle připraven a neměli jsme šanci položit ani jednu pětku. Druhý zápas jsme hráli proti Bystrc Orange a také jsme vysoko prohráli 6: 0. Oba soupeři, pozdější finalisté celého turnaje, nás převyšovali ve všech činnostech, ale děti bojovaly a v druhém zápase s Orange hrály oproti utkání s Petrovicemi lépe a nedělaly už tolik chyb. Třetí zápas proti Brnu Vlčata jsme s velkou urputností a vůlí vyhráli 7:5 a čekali  na poslední rozlosování.

V posledním zápase o celkové 5. místo jsme se utkali a Iuridica Puštíci. Tento zápas byl cca do poloviny velmi vyrovnaný, když jsme dali pětku, pětku jsme dostali. Bohužel díky naší špatné obraně nám pak soupeř dvěma položeními odskočil a šance na vítězství už nebyla. Po výsledku 3:7 jsme v turnaji skončili na celkovém 6. místě.

Body v turnaj: K. Kalva 8, Š. Plíva 5, Z. Mraček 4, L. Šolta 3, L. Dvořáková 2, E. Kohout 2

Turnaj byl specifický v tom, že hrály všechny výkonnostní skupiny proti sobě, děti si tak vyzkoušely, jaké to je prohrát i vyhrát a my trenéři alespoň víme, na čem musíme na trénincích zapracovat. Je to zejména obrana, lepší skládky a také dravější přechod do útoku.

Děkujeme rodičům za podporu a pomoc, v deštivém dni to nebylo vůbec jednoduché a když k tomu připadáme pokulhávající organizaci turnaje a v závěru hodinové zpoždění vlakového spojení, bylo to opravdu náročné.

Další turnaj a to už klasický nás čeká v neděli 13. 10. 2024 v Říčanech.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *