Český pohár 2023 – jedno utkání a konec

Podzimní Český pohár 2023 – už od rozlosování celé soutěže jsme laborovali, zda se vůbec do této soutěže přihlásit. Český pohár nebudí u klubů a hráčů velký zájem což se ragbyovou komunitou nese napříč mnoha kluby už druhý rok. K tomuto faktu bohužel přistoupili i naši hráči, kdy na termín 1. kola byla velká část hráčů ještě na dovolené a na termín 3. kola 3. září to je velmi podobné. Přesto jsme se do soutěže přihlásili a od začátku jsme chtěli 1. kolo odložit na náhradní termín, na který nám bohužel RK Petrovice nepřistoupily a nepřistoupily ani na NT odehrát utkání v týdnu.

To jen na úvod malá rekapitulace a vzhledem k velmi povedené jarní části, kdy jsme dokonce hráli barážové utkání o možný postup do elitní šestky českých ragbyových klubů si dovolím napsat jedno rčení

NENÍ VŠECHNO ZLATO CO SE TŘPYTÍ.

Ano po jarní části by se dalo říct v jakém laufu Přelouč je, opak je však momentálně pravdou. Leccos napovědělo i mistrovství ČR v rugby 7, kdybychom bez pomoci 4 hráčů z Brna vůbec turnaj nebyli schopni dohrát. Odvezli jsme si krásné 6. místo ale také tři zraněné hráče, a to hráče, bez kterých momentálně Přelouč nemůže moc hrát. Útočná zraněná řada Jan Čížek, Jan Kohout a David Nevrlý zatím nemají v mladých hráčích v klubu nástupce.

Bylo strašně málo času na doléčení, tréninková morálka velmi špatná a časovaná bomba bohužel vybuchla hned v prvním podzimní utkání ve Zlíně, kdy nedoléčená zranění a ve sportovní hantýrce „přetrénovanost“ některých hráčů se projevila v plné nahotě.

Samotné utkání bylo se Zlínem poznamenáno brzkým obnovením nedoléčeného zraněním Honzy Čížka a ke konci poločasu trochu nešťastným zraněním dalších dvou hráčů z útoku, do kterého se přesunuli hráči z roje. I přes to Zlín neměl takovou převahu a poločas skončil 0:20 pro zlínští Kance. Ve druhém poločase se domácí prosazovali více a přidávali i další pětky. Nám se podařilo položit jen jednou zásluhou Honzy Kohouta. Utkání jsme zaslouženě prohráli a v závěru odstoupil z utkání i Jan Kohout, který dohrával, jak je u něj zvykem, s velkým sebezapřením.

Po utkání jsme stáli před otázkou co dál a padlo rozhodnutí ukončit naší  účast v Poháru XV 2023. Důvod je jednoduchý, nemáme dostatek hráčů ke hře. Všechny aspekty byly již napsány v úvodu článku a my jako tým se musíme opět zvednout, doléčit zranění, začít poctivě trénovat a být připraveni na jarní část. Hodně bude záležet na hráčích, zda dostatečný prostor pro rekonvalescenci a doléčení zranění využijí na plno.

RC Zlín – RC Přelouč 46:7 (20:0)

Body: Kohout 7 (1P, 1KPP)
Sestava: Staněk, Čejka, Dušek, Jech, Pánek, Hanč, Suchý, Krejzl, Čížek Jakub, Kohout, Zámiš, Nevrlý, Čížek Jan, Pospíšil, Doležel 
Střídali: Charvát, Halík, Rosenkranz, Šimon, Dostál 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *