Mistrovství ČR v rugby7

Poslední červnový víkend se na pražské Markétě uskutečnilo mistrovství České republiky v rugby7, kterého se zúčastnilo celkem 12 týmů rozdělených do tří skupin. Do play off postupovalo celkem 8 týmů, kdy se do čtvrtfinále probojovaly i dva nejlepší týmy z třetích míst. Přelouč měla ve skupině Ostravu, Říčany a Dragon Brno.

Po úvodním zápase, kdy jsme jednoznačně porazili Ostravu 61:0, jsme nestačili na Říčany a po nepovedeneém utkání jsme prohráli 14:28. Ve třetím zápase s Dragonem Brno též nebyl výkon zcela ideální, ale proti oslabenému Dragonu jsme i tak s přehledem zvítězili 33:0.

V nedělním čtvrtfinále nás čekala Praga Praha a v dramatickém utkání jsme zvítězili 17:14. Byl to nejpovedenější zápas v našem podání, kdy v první půlce jsme ukázali sílu v ofenzívě, v druhém poločase naopak v defenzívě. Infarktový závěr se musel všem líbit, kdy srdíčka početné přeloučské výpravě pumpovala na vysoké frekvenci.

V semifinále nás čekala Tatra, největší favorit turnaje. První poločas byl vyrovnaný, ale Tatra nás svojí precizní obranou téměř k ničemu nepouštěla a dvěma pětkami vedla v poločase 0:12. V druhém poločasu už jsme na hru soupeře nestačili a nakonec prohráli 0:36 a čekal nás boj o bronz s Říčany.

Chtěli jsme si po roce opět pověsit na krk medaile, ale tentokrát to nevyšlo a po vyrovnaném utkání jsme i podruhé v turnaji podlehli Říčanům, kdy jsme dvakrát inkasovali, 0:14. Čtvrté místo je i tak v silné konkurenci prestižních týmů dobré umístění a jsme rádi, že jsme mohli být součástí republikového šampionátu a zahrát se opět o medaile.  

Konečné umístění:

  1. RC Tatra Smíchov
  2. JIMI RC Vyškov
  3. RC Mountfield Říčany
  4. RC Přelouč
  5. RC Praga Praha
  6. RC Brno Bystrc
  7. RC Sparta Praha
  8. RC Liberec
  9. RC Dragon Brno
  10. RC Titáni Nové Město na Moravě
  11. RC České Budějovice
  12. TJ Sokol Mariánské Hory


Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *