Oslavy 50 let založení klubu a tři soutěžní utkání kategorie U16, U19 a mužů

V sobotu 28. září jsme po rozmarech počasí oslavili 50 let od založení našeho klubu. V roce 1974 Jiří Mít se svými kolegy Leopoldem Blachutem a Jiřím Frantou založili náš oddíl, který léta účinkoval vedle mnohem slavnější a známější Dukly Přelouč. Cesta civilního Východočeského ragbyového klubu se nerodila vůbec lehce o čemž by nejvíce mohl vyprávět Jiří Mít, který víc jak 20 let klub vedl. Jirka byl také jednou z ústředních postav oslav, kdy vedle ocenění také provedl slavnostní výkop utkání mužů. Zajímavostí je, že Jirka právě začal hrát ragby v Ostravě, která byla dnešním pohárovým soupeřem mužů.

Bohatý sportovní a kulturní program začal už v 10:00 hodin, kdy se postupně představily všechny naše dětské a mládežnické kategorie. Jako první U6, následně U8, U10 a U12, kdy soupeřem byly týmy z Babic, které přijaly naše pozvání a přijely si herně užít naše padesátiny. Po kategorii U12 nastoupili naši junioři, kteří hrají pod hlavičkou BVP Academy (Babice, Vrchlabí, Přelouč) proti hráčů Vyškova, kteří jsou též ve spojení s kluby z Olomouce a Zlína.  Juniory vystřídali hráči z U16, kteří hrají též jako BVP Academy a jim byl soupeř z Ostravy též ve spojení s hráči z Havířova.  Vrcholem sportovní části bylo pohárové utkání mužů s celkem Sokol Mariánské Hory Ostrava.

Po utkání mužů byli oceněni všichni, kteří v padesátileté historii klubu působili jako trenéři. Bohužel někteří už na nás koukají z ragbyového nebe a jim bylo ocenění předáno In memoriam. V podvečer oslavy zpříjemnila kapela Uniband a v 21:00 odpálený ohňostroj. Den si také náležitě užily i děti, které si mohly nechat namalovat obličej, zaskákat si na dvou skákacích hradech a užít si bublinkové párty, Program provázelo též bohaté občerstvení a možnost zakoupit si klubové oblečení a suvenýry.

RC Přelouč – TJ SMH Ostrava 27:7 (0:0) ŽK: Suchý, Preininger – ČK: Hanus
Body: Kohout 7 (2KPP, 1TK), Hanč, Krejzl,  Staněk, Fouchet 5 (1P)
Sestava: Dušek, Čejka, Horáček, Pánek, Krejzl, Suchý, Adamec, Preininger, Řičica, Kohout, Chrbolka, Nevrlý, Rozkošný, Petržilka, Čížek Jakub, střídali: Staněk, Charvát, Halík, Rosenkranz, Hanč, Fouchet, Doležel, Zikán

V sobotu 28.9. jsme se postavili v rámci oslav klubu týmu Ostravy. Po hodně dlouhé době jsme měli k dispozici plnou soupisku, možná i díky které se nám podařilo Ostravu nakonec porazit. První poločas byl hodně ovlivněn počasím, kdy vlivem deště docházel k mnoha nepřestnostem, které vedly k velkému množství mlýnů a diváci toho kromě nich nic moc jiného neviděli, protože stav byl o poločase trochu netradičně 0:0. Ve druhém poločase jsme sáhli k většímu počtu střídání, abychom hru oživili, a to se nám i podařilo. Nakonec jsme se do brankoviště Ostravy dostali čtyřikrát a až za stavu 24:0 jsme dovolili Ostravě snížit jednou pětkou, ale poslední slovo v utkání měl Honza Kohout, který proměnil trestný kop a potvrdil vítězství v hlavním utkání oslav.

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *