Přeloučští ragbisté berou 6. místo z Mistrovství ČR v sedmičkovém ragby

Poslední červnový víkend se na pražské Slávii odehrálo Mistrovství České republiky v sedmičkovém ragby. O titul bojovalo celkem osm týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. Skupina A byla tvořena Říčany, Tatrou, Pragou a Přeloučí. Ve skupině B nastoupila domácí Slávie, Sparta, Bystrc a Petrovice.  Každý tým odehrál v sobotu ve skupině tři utkání a v neděli se pokračovalo boji o celkové umístění, kdy čekala na týmy dvě utkání.

Do turnaje jsme měli k dispozici pouze 9 hráčů, což má mělo i na konečném umístění velký vliv, když velkou část hrací doby odehrálo stejných sedm hráčů, kterým teplé počasí bralo v závěrečných utkáních hracích dnů dost sil. Reprezentovat naše město odjeli kapitán Vít Rozkošný, Jan Čížek, Jakub Čížek, Jan Kohout, David Nevrlý, Štěpán Krejz, Jan Dušek, David Staněk a hostující hráč ze Zlína Denis Juřík.

V prvním utkání ve skupině jsme jednoznačně porazili tým Pragy 33:7 a lepší vstup do turnaje, i s předvedenou hrou, jsme si nemohli přát. Ve druhém sobotním utkání jsme se postavili proti úřadujícím mistrům z loňského roku, Tatře. Tatra se rychle ujala vedení a skóre před koncem prvního poločasu bylo 17:0. Nám se ale podařilo poslední akcí poločasu snížit pětkou Honzy Čížka. Ve druhé části hry jsme naopak převzali otěže zápasu my a dvěma pětkami jsme otočili stav utkání na naší stranu. Bohužel už v nastaveném čase odpískala chybně rozhodčí trestný kop proti nám i se žlutou kartou, čehož zkušený  tým Tatry využil a nakonec o tři body zvítězil 19:22. Rozhodčí se po utkání přišla za chybu omluvit, ale na výsledku to nic nezměnilo a my už věděli, že si ani letos o medaile nezahrajeme. Poslední utkání ve skupině jsme odehráli proti budoucím mistrům z Říčan, kteří už v prvním poločase rozhodli o svém vítezství. Konečný stav utkání byl tedy 5:38 a obsadili jsme ve skupině 3. místo, a v neděli nás čekal boj o konečné 5. místo.

V semifinále jsme nastoupili proti Petrovicím a i tady nám vyšel vstup do hracího dne skvěle a zvítězili jsme 31:7 a čekal nás s Bystrcí Brno boj o konečné 5. místo. V posledním utkání byla vidět velká únava hráčů, a na mladý tým z Brna jsme už bohužel nestačili a prohráli 14:36.

Bodování MČR 7´s: Čížek Jan 27 (3P, 6 KPP), Juřík 22 (4P, 1KPP), Čížek Jakub 19 (3P, 2KPP), Kohout, Nevrlý 12 (2P,1KPP), Rozkošný 10 (2P)

Konečné pořadí Mistrovství ČR v ragby 7´s 2024: Říčany, Tatra, Slavia, Sparta, Bystrc, Přelouč, Petrovice, Praga

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *