TURNAJ U12 – RC OLYMP PRAHA

V neděli 21. 4. 2024 jsme se zúčastnili devátého turnaje naší sezóny, který se konal na umělé trávě uprostřed plochodrážního stadionu Markéta. Za chladného počasí jsme opět nastoupili ve výkonnostní skupině A, kde jsme se utkali s týmy RC Praga a RK Petrovice.

V prvním utkání jsme konfrontovali své dovednosti s týmem RC Praga. V tomto zápase nás soupeř přehrával týmovou hrou a tvrdostí. Nám se naopak dařilo kontrovat rychlostí a otevřenou hrou. Již v průběhu zápasu však začalo být patrné, že jsme na tento turnaj nepřijeli v dobrém týmovém duchu. Náš výkon opakovaně sklouzl do individualismu, kdy se někteří hráči nedokázali zapojovat do rychlého pojetí hry a tak nějak stále čekali, že to za ně odehraje někdo jiný.  V tomto zápase jsme podlehli kvalitnímu soupeři 6:8. Na tréninku se musíme zaměřit na týmový výkon opravdu celého týmu a každý zvlášť v sobě musí najít odvahu převzít odpovědnost za konkrétní situace ve hře.

Druhý zápas bohužel následoval zase hned po prvním a to považuji za špatné. Děti si odpočinou pouze krátce a nemají pak dostatek sil na poměrně dlouhé utkání. Nicméně, se společně musíme naučit přijímat situace takové, jaké jsou a netřeba se na cokoliv vymlouvat. Tento zápas nám opravdu nevyšel. Po nezdaru v prvním zápase byl náš tým demotivován a nedařilo se nám prakticky nic. Pomalá souhra, neaktivita, a hromada nevynucených chyb, to vše mělo za následek, že jsme v tomto zápase prohráli rozdílem několika tříd. Soupeři z Petrovic jsme zaslouženě podlehli 1:12. Toto byl přesně ten zápas, na který chcete rychle zapomenout a již se k němu nikdy nevracet. Nicméně i právě toto se ve sportu stává a my se musíme poučit z našich chyb a znovu se vrátit ke hře, která nám jde.  Pevně věřím, že jsme si s týmem vše vysvětlili a že na domácím turnaji předvedeme podstatně lepší výkony.

V neděli 28. 4. 2024 hrajeme turnaj na domácím hřišti a rozhodně máme co napravovat, tak nás přijďte podpořit.

Odkaz na fotografie:
https://www.rajce.idnes.cz/rc-prelouc/album/u12-9-regionalni-turnaj-olymp-praha-21-4-2024

Trenér U12
Homola Ladislav

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *