U10 to v Chrášťanech pěkně roztočili

V neděli 24.dubna jsme s hráči do 10 let vyrazili do Chrášťan u Prahy na hřiště týmu ARC Iuridica. Dlouho jsme tu nebyli a tak jsme poprvé mohli vidět areál, který prošel rozsáhlou rekonstrukcí a musíme říct, že to tam mají opravdu moc hezké – gratulujeme. Hlavně ať dobře a dlouho slouží.

Tentokrát jsme vyrazili v počtu 9 hráčů a rozhodl jsem se přihlásit naše hráče do skupiny C a to o přes to, že jsme měli několik hráčů do skupiny B. Důvod byl prostý, potřeboval jsem co nejvíce zapojit novější a méně zkušené hráče, protože pokud budou stále spoléhat na zkušenější, tak se nikam příliš neposunou. S prvním zápasem se na trávník začaly snášet také první dešťové kapky, které nás v čím dál větší intenzitě provázely celý turnaj.

V prvním zápase jsme jako tradičně měli trochu ospalý rozjezd. Na tomto musím jednoznačně zapracovat a v příštích turnajích musím děti více „rozehřát“ a „nabudit“. Naštěstí to na obou stranách bylo stejné a po zápase jsme si s trenérem Petrovic podali ruce se slovy „No, díky za zápas, byla to teda hrůza…“ 😀 Takže rychle zapomenout a hurá do dalšího zápasu.

Zbylé 3 zápasy už jsme odehráli ve velmi dobrém tempu a mám velkou radost, že se mi rozehráli opravdu všichni hráči. Ti zkušenější krásně tvořili hru a ti méně zkušení začali přicházet na chuť kombinační hře, kdy se několika přihrávkami dalo krásně uvolnit a pelášit vstříc položení pětky za pětkou. Do útoku to tedy byl super posun. Co se týče obrany, tam stále musíme pracovat na odstranění strachu ze skládání – to je bohužel u některých hráčů stále problém a je to jeden z důvodů, proč s některými nemůžeme do skupiny B, protože tam už to bez spolehlivých skládek zkrátka nejde. 

Tak zase příští týden – tentokrát v Říčanech.

Ragby ZDAR!

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *