U12 – 10. Regionální turnaj – Olymp Praha

V neděli 30. 4. 2023 jsme se zúčastnili dalšího (turnaje) sezóny, tentokrát jsme zajížděli na národní stadión, kde hraje Ragbyová akademie Olymp Praha. Na trénincích jsme společně analyzovali náš poslední turnaj, popsali si chyby a dohodli jsme se, že všichni (a to i včetně trenéra) zlepšíme svůj přístup. Hráčům bylo vysvětleno, že tyto turnaje není nutné brát jako finále mistrovství světa, ale že k těmto turnajům budeme přistupovat jako k možnosti kvalitního tréninku.  Podle přísloví „Všechno špatné je k něčemu dobré“ a náležitě poučení z předchozích nezdarů jsme vyrazili na další turnajotrénink.

Do turnajotréninku jsme vlétli jako uragán a první dvě vyrovnaná utkání se nám podařilo vyhrát, kde předvedený výkon byl opravdu parádní. Hráči si hru užívali a motivace byla patrná v každém našem pohybu. Bohužel jsme se ale přesvědčili, že nesmíme usínat na vavřínech a že podobné soutěže mohou být dlouhé a fyzicky náročné.  V dalších zápasech jsme odhalili naší velkou slabinu. Slabší fyzická kondice nás začala značně limitovat a takzvaně nám docházel dech. Utkání byla stále perfektně vyrovnaná, ale postupem času jsme prostě začali tahat za kratší konec. Na kondičce pracujeme v rámci tréninků neustále, nicméně je potřeba aktivně přistupovat i k běžnému životu a hýbat se i mimo tuto vymezenou dobu. Když zrovna není trénink, tak zahoďte mobilní telefony a jděte ven dělat lumpárny!

Každopádně hodnotím celý turnaj jako povedený a hráči mi svým přístupem udělali velkou radost.

Děkuji Vám všem.
PS: Velké poděkování patří pořadatelům z Ragbyové akademie Olymp Praha. Celý turnaj se nesl v úžasně přátelské atmosféře a hráči odjížděli úplně nadšení.

Fotografie:
https://rc-prelouc.rajce.idnes.cz/U12_-_Turnaj_Olymp_Praha%2C_30.4.2023/

Trenér U12
Homola Ladislav

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *