U12 na Olympu

V neděli 13.10.2024 jsme se konečně vydali na další regionální turnaj kategorie U12. Na turnaj jsme vyrazili ve složení: Thomas (1), Táda (2), Kuba (3), Vaneska (9), Domča M. (10), Vítek (11), Viktorka(12),  Lojza (13), Domča Š. (12/13) a Matěj (14). Jsem rád že i přes nepříznivou předpověď počasí se nám podařilo postavit celý tým i s jednou náhradou. čekali nás 2 soupeři ve skupině B2 – RK Petrovice – Zelená a RA Olymp B2.

Bizoni Přelouč – RK Petrovice Zelená    9 : 8

Zápasu jsme se už opravdu nemohli dočkat, protože od příjezdu ve 13:15 jsme se na plochu dostali až v 15:45. Možná i to dlouhé čekání na nás bylo znát, protože jsme nastoupili proti soupeři, který před malou chvílí zápas skončil a tedy byli rozjetí. Stále nás trápí u některých skládky, potřebujeme se zbavit strachu a využít to co umíme na tréninku. Nicméně i tak se naši hráči po chvilce chytli a větší aktivita byla zase na naší straně. Dařilo se nám poměrně dobře držet pozice a neshlukovat se do blízkosti míče a díky tomu jsme pak byli schopni soupeře na straně přečíslit a právě po křídlech se nám dařilo hezky pokládat. Opět jsem musel ale hráče upozornit, že zápas končí až hvizdem rozhodčího a musí hrát až do konce. Výsledek je myslím odrazem hry, která byla vyrovnaná a asi jsme o trochu více chtěli a měli přeci jen v závěru více sil.

RA Olymp B2 – Bizoni Přelouč    7:7

Hned za necelou půlhodinku nás čekal druhý soupeř – domácí tým z RA Olymp. Bez mučení přiznám, že na začátku jsem jako trenér trochu propadl chmurným myšlenkám. Proti našemu týmu stál tým s jasnou výškovou převahou a právě s většími hráči máme obvykle největší problémy se skládkami. Po 2 minutách hry jsem ale chmury odhodil – naši hráči a hráčky se ničeho nezalekli a na hřišti vypukla nádherná vyrovnaná bitva, kdy každou chvilku byl aktivnější jeden či druhý tým. Stále mezi hlavní nedostatky musím zařadit skládky, Naopak přenášení těžiště hry do stran je čím dál lepší a musím před dětmi smeknout, protože předvedli opravdu krásné rychlé akce v pohybu. Jako bonus byla nevadnoucí aktivita až do posledních okamžiků zápasu, kdy vyrovnávací pětku jsme položili poslední akcí zápasu. Krásné drama a vítězové byli všichni na hřišti. 🙂

I přes návrat za tmy ve večerních hodinách jsem byl velmi spokojen. Všechny děti chtějí hrát, baví je to a tím pádem i hra se zlepšuje. Jen tak dál. Díky všem dětem za krásnou neděli. 

Nejlepší hráč turnaje: Vítek Lelek. 

Jan Šmíd
Trenér kategorie U12

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *