U12 zahájili sezónu doma v Přelouči

Tak i s kategorií U12 jsme se konečně dočkali prvního turnaje v podzimní sezóně, a to hned na domácí půdě v Přelouči. Všichni víme, jak nám „zatopilo“ počasí minulý týden, kdy většinu země zachvátily povodně a u nás v Přelouči jsme museli odložit oslavy 50. výročí založení klubu. Trochu panovaly obavy, zda se za týden hřiště dá do kupy, ale naštěstí už ve středu bylo možné uskutečnit tréninky, a tedy ani v neděli nám nic nebránilo zorganizovat Regionální turnaj kategorie U12.

Celkem k nám přijelo 11 týmů ze 7 klubů: RC Strong Girls, RC Slavia Praha, RC Sparta Praha, RA Olymp, RC Mountfield Říčany, Rugby Babice a samozřejmě domácí RC Přelouč. Celý den nám přálo krásné slunečné počasí, a tak nebránilo nic tomu vypustit mladé ragbistky a ragbisty na hřiště, aby si užili tuto báječnou hru.

Pro náš tým to byl první turnaj v novém složení (nejen hráčském, ale i trenérském), takže byla jasná volba skupiny B, abychom zjistili, jak na tom jsme v porovnání s dalšími kluby. Odehráli jsme 2 utkání.

RC Slavia Praha – RC Přelouč 11:2

V prvním zápase jsme poměřili síly s týmem RC Slavia Praha a začátek jsme vůbec nezachytili. Soupeř byl mnohem aktivnější a během chvilky jsme prohrávali 2:0 na pětky. Pak se nám konečně podařilo trochu probudit a hru jsme vyrovnali. Položili jsme 2 pětky a zdálo se, že se bude hrát vyrovnaná hra. Bohužel došlo ke zranění naší mlýnové spojky Evičky a tím, že jsme museli trochu promíchat posty, se nám hra trochu rozbila a pak už pokládal pětky jen tým Slavie. Na skóre jsme dnes ale opravdu moc nekoukali. Důležité bylo vyzkoušet naši hru proti soupeři a vlastně bylo i velice dobře, že jsme hned chytli soupeře silnějšího, ten potom nejlépe ukáže mezery a na co je třeba se zaměřit. Všichni na hřišti chtěli hrát a dávali do toho vše, to je pro mě jako pro trenéra nejdůležitější. Další aspekty se můžeme naučit, ale chuť do hry tak úplně natrénovat nejde. 🙂

RC Přelouč – RC Strong Girls 15:5

Do druhého zápasu se nám vrátila mlýnová spojka Evička, ale i tak jsme provedli drobné změny v sestavě. Nastoupili jsme proti RC Strong Girls, týmu převážně složenému z dívek (pár kluků jim půjčili ze Sparty). Ačkoliv to podle skóre nevypadá, hra nebyla tak úplně jednoznačná. Naší hlavní silou byla velmi dobrá obrana a i když jsme se pohybovali blízko našeho pětkoviště, svým nasazením jsme nedávali moc šancí skórovat. Zároveň do útoku naši hráči předvedli pár hezkých akcí, takže se zdálo, že nás nemůže nic překvapit. V druhém poločase ovšem tento stav naše hráče trochu uspal a přeci jen jsme hodně polevili právě v obraně, kde nám holky ze Strong Girls párkrát jednoduše proběhly mezi hráči, což je škoda. Opět jsem musel všem připomenout, že zápas končí až když ho ukončí rozhodčí a je třeba hrát až do konce.

Na první turnaj to rozhodně nebylo špatné představení. Jako již tradičně – máme rozhodně na čem pracovat, ale na druhou stranu je na čem stavět.

Nejlepší hráč(ka) turnaje: Evička Levaiová

Honza Šmíd
Trenér U12

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *