U19 BVP ACADEMY – SKVĚLÁ PREMIÉRA NOVĚ VZNIKLÉHO TÝMU

V nové sezóně se v soutěži U19 poprvé představil také náš tým BVP Academy, který je spojenectvím klubů Babice, Vrchlabí a Přelouč. Dne 8.9. 2024 jsme na hřišti ve Vrchlabí poměřili své síly s týmem AMMOR SILVER. Tomuto zápasu předcházelo skvělé jednodenní soustředění, kde jsme s týmem zapracovali na herním systému a týmové spolupráci.

Trénink je trénink, ale teprve opravdový zápas vždy prověří, jak na tom doopravdy jsme a všichni jsme s napětím očekávali, jak se hráči popasuji s nelehkou úlohou úplného nováčka. Kluci se perfektně aktivovali, připravili na zápas a plní zdravého odhodlání jsme šli na to. Již od prvního výkopu bylo patrné, že jsme tento zápas nikterak nepodcenili a že si jdeme za svým cílem a že naši borci nastoupili ve velkém stylu. Výkop, dominantní skládka, perfektní práce při přečištění, krádež balónu a rychlá pětka. Prostě začátek jak z říše snů. Tento okamžik, který se stal hned v úvodu zápasu, nám dodal pomyslný vítr do plachet a od té chvíle jsme ne hřišti začali dominovat. Soupeř nebyl schopen reagovat na náš herní styl a naši borci pokládali pětku za pětkou. Naše převaha byla patrná ve všech fázích hry. Hráči perfektně dodržovali nastavený systém, dominovali v mlýnech i v oblastech skládek. Výrazně převyšovali soupeře v tvrdosti a i rychlosti. Naše útočné výpady většinou končili perfektním přečíslením a ve většině případů i tíženým skórováním.  Ve 22 minutě zápasu, za stavu 40:0, našemu soupeři znatelně došli síly a bohužel i hráči.  Po konzultaci s rozhodčím byl (pro nedostatek hráčů soupeře) bohužel zápas ukončen. Nicméně jsme netrávili celý víkend ve Vrchlabí, abychom hráli pouhých 22 minut. Dohodli jsme se s trenérem soupeře, že mu půjčíme dva hráče a že zápas dohrajeme. Dva hráče jsme tedy půjčili soupeři, dva hráče jsme posadili na lavičku a mohli jsme pokračovat. Naše převaha provázela celý zbytek zápasu a konečný stav utkání se zastavil na hodnotě 108:0.

BVP Academy : AMMOR SILVER (40:0) 108:0

Nutno podotknout, že v ragby hrajete jenom to, co vám soupeř dovolí a nesmíme opravdu usnout na vavřínech. Je před námi ještě mnoho práce a soupeři se do nás budou chtít náležitě zakousnout. Tento zápas považuji spíše za takový svižnější trénink a naše zdatnost se bude muset teprve ukázat. Každopádně hráčům děkuji za předvedený výkon a povedený vstup do sezóny. Jen tak dál Borci!

Homola Ladislav
Trenér BVP Academy U19

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *