U8 – Turnaj PYRF – Praga Praha – 19. 10. 2024

V sobotu 19. října jsme se s kategorií U8 zúčastnili velkého turnaj Prague Youth Rugby Festival. Hostitelem turnaje byla Pragovka a organizace turnaje byla jedním slovem parádní. Ve čtyřek skupinách po pěti týmech se představilo celkem 20 týmů a my jsme byli nalosováni do skupiny D společně s týmy z Říčan Modrá mašina, domácí Pragou Medvědi, Slávistickými Surikaty a Ragby Olymp.

První utkání jsme sehráli se Slávií Surikaty a zvládli ho na výbornou a výsledkem 6:2 zvítězili. Druhé utkání s Ragby Olymp jsme též vyhráli, tentokrát poměrem 7:2.  Ve třetím utkáni jsme narazili na pozdějšího vítěze celého turnaje a s Říčanskou Modrou Mašinou prohráli 0:4. V utkání jsme měli několik šancí na položení, ale velmi dobře bránící soupeře nám to nakonec nedovolil a po ztrátě míče nám z protiútoku vždy položil.. Poslední utkání s domácími Medvědy jsme po vyrovnaném průběhu vyhráli 6:3 a skončili ve skupině na druhém místě.

Bizoni – Slavia Surkaty 6:2, Zdenda2, Olík 2, Edík, Lukáš
Bizoni – Olymp 7:2, Olík 3, Lukáš, Šíma 2, Lili
Bizoni – Říčany Modrá Mašina 0:4
Bizoni – Praga Medvědi 6:3, Kikin 2, Lukáš 2, Eliška, Lili

V druhé části turnaje jsme se utkali s týmy , které skončili na druhých místech ve svých skupinách. Sice jsme všechna utkání prohráli, s Tatrou Černá 3:6, s Petrovickými Mloky 5:6 a se Slávii Norožci 2:4, ale všechna utkání byla vyrovnaná a Bizonci bojovali velmi statečně. Utkali jsme se v této fázi turnaje s týmy, které vystupují na regionálních turnajích v A skupině, kam bychom se chtěli výkonnostně posunout. Všechna tři utkání naznačila, že se k našemu cíli blížíme a budeme dále pracovat abychom na  A skupinu byli ještě lépe připraveni.

Bizoni – Tatra Černá 3:6, Zdenda2, Kikin, Lukáš
Bizoni – Petrovice Mloci 5:6, Olík, Lukáš, Šíma, Lili, Zdenda
Bizoni – Slavia Nosorožci 2:4, Olik, Zdenda

V turnaji jsme nakonec skončili na 8. místě z 20 týmů, což je moc hezký umístění. Děkujeme dětem za parádní chvílemi obětavé výkony, rodičům za podporu a pomoc. Tento týden je volno a poslední turnaj odehrajeme v neděli 3. listopadu na hřišti Iuridici v Chrášťanech

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *