Medailový výlet na mezinárodní turnaj UWG 2024

Dveře autobusu se zavřely a v ospalém čtvrtečním ránu přeloučského parkoviště u obchodního domu Tesco se rozezněl bublavý zvuk dieslového motoru autobusu. Konečně je to tu – vyrážíme směr Rakousko, konkrétně město Klagenfurt am Wörthersee a ještě konkrétněji fotbalový stadion s názvem 28 Black Arena, který již přes 10 let hostí mezinárodní akci United World Games. Tato akce je určena výhradně pro mladé hráče z různých sportů, kde se sejde na 8000 hráčů a hráček z 30 zemí světa. Je to jakási verze olympiády pro mladé, kde jde nejen o sportovní stránku, ale především o sdílení krásných okamžiků s lidmi z různých koutů světa a různých sportů.

My jsme se této akce zúčastnili již několikrát, minulý rok poprvé jsme organizovali výjezd jako RC Přelouč a rozhodli jsme se to zopakovat i tento rok společně s kluby Rugby Babice a MadSquirells – Vrchlabí. Nasadily jsme tyto týmy:

  • U12 chlapci – jako RC Přelouč – nicméně nám zde vypomohli hráči z Babic a z Vrchlabí
    • Trenéři: Ladislav Homola, Zuzana Janovská
    • Sestava: 
  • U14 chlapci- jako BVP Academy – takto nastupujeme v rámci celé sezóny (zkratka BVP – Babice, Vrchlabí, Přelouč)
    • Trenéři: Milan Kouba, Robert „Bobin“ Kašpar, Jan „Hauwii“ Hovard
    • Sestava:
  • U16 chlapci – také jako BVP Academy
    • Trenéři: Květoslav „Vyky“ Vykoukal, Petr Zachař, Roman Turek
    • Sestava: 
  • U16 dívky – jako Rugby Babice – z našeho klubu 5 hráček
    • Trenéři: David Volenec, … 
    • Sestava: 
  • U18 dívky – jako Rugby Babice – z našeho klubu 1 hráčka
    • Trenéři: David Volenec
    • Sestava:

Čtvrtek 20.6.2024

I přes počáteční organizační komplikace jsme vyrazili plní očekávání. Cesta probíhala velmi hladce, v autobuse panovala výborná nálada po celou cestu. I samotné ubytování ve stanech v zákrytu krásného stadionu proběhlo bez jakýchkoliv komplikací. Následovalo seznámení s areálem a pro mě jako pro manažera týmu čekala schůzka s organizátory turnaje, rozhodčími a manažery/trenéry ostatních ragbyových klubů. Za normálních okolností bych toto nezmiňoval, ale tato schůzka byla velmi důležitá. Na naší straně došlo k mylnému výkladu pravidel u kategorie U16 a hrozilo, že 2 z našich hráčů nebudou moci nastoupit nebo že budeme hrát nesoutěžně (tedy nebudeme se moci poprat o medaile). Chtěl bych tímto poděkovat organizátorům, rozhodčím i všem ostatním klubům, že jsme našli řešení, které vyhovovalo všem, my jsme mohli nasadit všechny naše hráče U16 i když v jistém střídavém režimu, ale hlavně se ukázalo, že cílem akce je primárně prožít krásné zážitky a vždy se dá najít nějaký kompromis, který vyhovuje všem. Nám spadnul kámen ze srdce a mohli jsme v klidu ulehnout na skládací lehátka a odpočinout si na první turnajový den.

Pátek 21.6.2024

Budíček v 6:30. snídaně v 7:00 a v 8:30 už nasedat do autobusu směr Koschatplatz, kde hráli svoje zápasy kategorie U16 chlapci a U16 i U18 dívky. Program na pátek byl nabitý a předpověď počasí vypadala opravdu dramaticky – 33°C ve stínu. Naštěstí bylo nakonec celý den pod mrakem, takže ačkoliv bylo pravdu vedro a dusno, tak aspoň sluníčko si dalo pauzu a nakonec se to vedro dalo přežít. Po zápasech jsme vyrazili k nedalekému jezeru Wörthersee, kde jsme se krásně schladili a užili si vodních radovánek. Na osmou hodinu už jsme se většina usadili na stadionu a sledovali velkolepý zahajovací ceremoniál, kde nechyběl nástup členů jednotlivých zemí, spousta akrobatických a tanečních vystoupení a to vše zakončeno spektakulárním ohňostrojem. Krásný zážitek. 

Kategorie U12

Freimann Dragons RC – B vs RC Přelouč – 5:35
První zápasy jsou vždy trochu komplikované. Hráči neví co je vlastně čeká, trenéři jsou nervózní, protože hráči vlastně neví co je čeká. Jak se s tím poperou? No, hra to nebyla úplně výstavní, nicméně protivník z Mnichova se s nervozitou asi popasoval ještě trochu hůře než my. Výsledkem je poměrně jasná výhra, ale před trenéry je velký úkol – uklidnit hráče a dostat je do správné herní pohody.

RC Přelouč vs VAIRAS – 30:10
Pokud jsme řešili určitou nervozitu v první zápase, tak v druhém už bylo potřeba se dokonale soustředit. Protivník z Litvy měl několik poměrně výrazných individualit a bylo potřeba si je ohlídat. A to se povedlo NÁRAMNĚ! Během několika akcí si trenéři i hráči uvědomili, koho je potřeba ohlídat a povedlo se nasadit přesně ty správné hráče na konkrétní hráče soupeře. Viděli jsme nádherný bojovný zápas, kde po prvním velmi vyrovnaném poločase už pak na hřišti dominoval náš tým. Dokonalá obrana nejsilnějších hráčů – nebo respektive hráčky protivníkova týmu vedla k další jasné výhře. Tentokrát už vybojované velmi dobrou hrou celého týmu. 

RC Přelouč vs Vienna Celtic U12 Navy – 25:0
Dle slov hlavního trenéra U12 Ládi Homoly nás čekal velmi silný soupeř. A to se také potvrdilo. Soupeř hrál pěknou útočnou hru, kdy dokázal krásně roztahovat hru do stran a hrozit po stranách. Tam ale vždy narazil. Naše obrana byla jako zeď. Neskutečně vybojované utkání krásné na pohled. Tvrdé skládky, perfektní kontrarucking, rychlé přihrávky a hledání volného prostoru, Našemu týmu v podstatě nebylo co vytknout. Zasloužená vybojovaná výhra. 

Kategorie U14

BVP Academy vs Freimann Dragons RC – A – 0:21
Ano. Opět první zápas a nervozita. Po celou dobu nás provázely individuální chyby, špatná rozhodnutí a jakási nekompatibilita v týmu. Jakoby předchozí sezóna neexistovala. To samé ale platilo u našeho protivníka z Mnichova, který také nepůsobil úplně kompaktním dojmem. Svojí sílu ale přeci jen ukázal a zvítězil. Trochu smůla, že jsme hned na začátek vyfasovali následného vítěze celého turnaje, ale na to se nedá vymlouvat, Naopak to možná pro naše hráče byl správný impuls, že nás nečeká nic lehkého a je třeba do zápasu dát opravdu vše.

BVP Academy vs VAIRAS – 42:7
To co jsme marně hledali v prvním zapase jsme našli ve druhém. Kompaktní týmová hra, dobrá obrana a individuální dovednosti tahounů týmu vedly k jasné výhře nad Litevským soupeřem. 

Kategorie U16

Rugby Union Donau Wien vs BVP Academy – 12:10
Stejně jako u ostatních kategorií – první zápas zkrátka není naše parketa. Hra byla taková rozcuchaná, nedařilo se dobře kombinovat a ani obrana nebyla na bůhvíjaké úrovni. Skóre sice vypadá vyrovnaně, ale zde došlo nejspíš k chybě v zápisu, protože jsme skórovali ze hry pouze jednou. Buď jak buď – tento zápas hodíme za hlavu a budeme se soustředit na zápas další.

Freimann Dragons RC vs BVP Academy – 7:19
Do tohoto zápasu, zdá se, nastoupilo úplně jiné mužstvo. Kluci dobře komunikovali, pokrývali dobře soupeře a perfektně hrozili v útoku. Bylo by skvělé, pokud by se podařilo stavět na těchto základech i v dalších zápasech.

Kategorie U16 – dívky

Garioch 1 vs Rugby Babice – 12:22
Na dívky hned v úvodu čekaly soupeřky ze Skotska. To samozřejmě budí na první pohled respekt, na to ale děvčata jak se říká – hodily bobek. Bez respektu nastoupili proti soupeři ze země, kde je ragby extrémně populární. Bylo na co se dívat a naše dívky vybojovaly zaslouženou výhru. 

Rugby Babice vs LAZA SE – 12:19
Hned v dalším zápase naše děvčata čekal favorit turnaje z Itálie (a nakonec i vítěz). Žádný přehnaný respekt ale na hřišti vidět nebyl. Naopak, viděli jsme krásný, celou dobu velmi vyrovnaný zápas, který nakonec Italky rozhodly v úplně poslední akci zápasu, kdy se jim podařilo položit rozdílovou pětku. Každá prohra chutná hořce, ale tato měla přeci jen sladkou příchuť, protože holky předvedly krásný bojovný výkon a určitě se nemají za co stydět. 

Kategorie U18 – Dívky

VAIRAS vs Rugby Babice – 24:14
Na naše starší dívky v prvním zápase čekal velmi silný soupeř z Litvy, který po celou dobu turnaje zdobila obrovská rychlost některých hráček. A to našim dívkám dělalo problém i v tomto zápase. Zápas byl poměrně vyrovnaný, ale Litevky když udeřily po křídle, byla to vždy velmi ošemetná situace. Příště si je musíme lépe ohlídat. 

Rugby Babice vs CzechaDev – 12:36
Aby toho nebylo málo, tak hned v druhém zápase nás čekala jakási „Reprezentace ČR“. Tento tým má samozřejmě obrovskou kvalitu a i přes veškerou snahu našich dívek se nedařilo tak snadno prorážet obranu soupeřek a naopak u nás se občas nějaká ta skulinka objevila. Opět je ale potřeba neházet flintu do žita – čekají nás další zápasy, z těchto se musíme poučit a do dalších vstoupit o to silnější.

Vienna Celtic U18 Girls vs Rugby Babice – 0:38
A také že ano. V tomto zápase naše děvčata dominovala po celou dobu zápasu. Obrana zalátala všechny praskliny z předchozího zápasu a útok se rozhodl trestat veškeré chyby soupeřek. Výsledkem je jasná výhra, které všem dívkám rozhodně zvedla náladu. 

Sobota 22.6.2024

V sobotu nás čekal opravdu velmi nabitý sportovní program. První zápasy začínaly již v 9:00 a poslední zápas končil v 19:30. Protože jsme chtěli vidět co nejvíce zápasu všech různých kategorií, tak jsme museli operativně řešit přesuny mezi hlavním stadionem a hřištěm Koschatplatz, což se ale ve výsledku docela dařilo, takže i naši nejmladší mohli fandit těm starším a naopak. Nejen stmelování v rámci týmů, ale napříč celým klubem – to na těchto výletech funguje opravdu skvěle. Večer už na hráče čekala Players Party, kde se sejde většina mládeže před reprosoustavou, ze které se linou taneční hity všeho druhu. Na této párty panuje úžasná atmosféra, která pohltí i nejednoho dospělého. Den to byl ale opravdu náročný, tak hned po utichnutí hudby se všichni doslova nahrnou na svá lehátka a jdou brzy spát, protože nás čeká poslední – nejdůležitější den. 

Kategorie U12

RC Přelouč vs Rugby Union Donay Wien – 35:10
Na hráče naší nejmladší kategorie čekal nejsilnější soupeř ze skupiny. Ano – oba týmy prozatím nenašli přemožitele a tedy došlo k přímému střetu o první (a nejvýhodnější) místo ve skupině A. Všichni kdo přihlíželi tomuto zápasu byli absolutně unešení. Na hřišti probíhala nádherná tvrdá bitva. Člověk až nevěří, že kouká na děti, kterým ještě většinou nebylo ani 12 let. Nutno dodat, že obrana byla pevnější na naší straně a proto výsledkově poměrně jasná výhra, ale na hřišti jsme viděli dva vyrovnané týmy. BRAVO!

RC Přelouč vs Rugby Hargelsberg – 50:5
Díky výhře v předchozím zápase jsme do čtvrtfinále postoupili z prvního místa, a tedy jsme měli nejvýhodnější pozici do čtvrtfinále, kde se nám postavil naopak tým z druhého konce druhé skupiny. I tak naši svěřenci nastupovali s respektem do zápasu – přeci jen to je čtvrtfinále – to je taková ta hranice mezi úspěchem a neúspěchem. V případě prohry bychom už do bojů o medaile nezasáhli – a to je přeci náš cíl. Na hřišti byl ale rozdíl v kvalitě týmu naprosto zřetelný. Výsledkem je zatím nejvyšší výhra našeho týmu a co je nejdůležitější – postup do semifinále a tedy do bojů o medaile. MISE SPLNĚNA!

Kategorie U14

BVP Academy vs Rugby Hargelsberg – 12:7
Poslední zápas ve skupině v podstatě nic neznamenal, šlo spíše o přípravu na čtvrtfinále. Trenéři se rozhodli nechat odpočinout lehce zraněné opory týmu. i tak jsme ale předváděli hezkou bojovnou hru, kde jsme měli většinu času herně navrch, nicméně se dlouho nedařilo naší snahu přetavit v první body. Slibnou šanci vždy pokazilo nějaké špatné rozhodnutí, individuální chybka nebo vysloveně smolná situace. Ve výsledku to bylo velmi napínavé utkání, které jsme v závěru přeci jen přetáhli na svojí stranu. 

BVP Academy vs Vienna Celtic U14 – 42:0
Do čtvrtfinále naši kluci vlítli jako uragán. V ragby se často říká – první skládka musí být nejtvrdší. Náš výkop zachytil nejmenší hráč protivníka a proti němu se zrovna valil jeden z našich největších. Skládka to byla čistá, ale opravdu tvrdá. Soupeře tato situace na nějakou chvíli trochu opařila a naši borci toho okamžitě využili k položení několika pětek. A ačkoliv se soupeř snažil dostat do zápasu, tak otěže pevně držel náš tým a zaslouženě vyhrál. Ano – další tým v semifinále a v boji o medaile! Pecka!

BVP Academy vs Rugby Říčany – 0:49
V semifinále jsme se postavili nám velmi známému soupeři z Říčan u Prahy, který turnajem procházel s dechberoucí jistotou, kdy ve čtyřech zápasech zatím neobdrželi žádnou pětku a jejich skóre bylo děsivých 178:0. My jsme do zápasu vstupovali s nadějí, že se podaří to co se podařilo před týdnem, kdy naši svěřenci porazili Říčany na MČR 7’s ve Vyškově u Brna. Říčany byly ale perfektně připraveni. ze začátku jsme se snažili držet krok, ale soupeř nás precizní obranou často zbavoval balónu a rychlými přihrávkami si vytvářeli šance pro rychlonohé útočníky. Našim hráčům se i tak kloním, po celou dobu nic nevzdávali, pořád se snažili hrát a vrátit do zápasu. Díky za to kluci. Porážka je to sice vysoká, ale to nás nemůže zlomit – však jdeme do boje o bronzovou medaili! Hlavy vzhůru!

Kategorie U16

Academy-Siauliai vs BVP Academy – 19:7
Na naše nejstarší chlapce čekal soupeř z Litvy a my doufali, že se podaří navázat na výkon z posledního zápasu v pátek. To se ale nepodařilo. Naše hra byla chvílemi chaotická, hráči hráli spíše sami, než jako tým. Navíc se trochu hráči soustředili více na výroky rozhodčích než na svojí hru. V takovém rozpoložení se zápasy vyhrávají opravdu těžko. Nic se neděje – ve skupině končíme na třetím místě a ve čtvrtfinále stále můžeme zabojovat o postup do nejlepší čtyřky. 

Kyiv Falcons vs BVP Academy – 31:7
Kluci do tohoto zápasu vstoupili dobře, ale velmi rychle se nechali rozhodit spornými výroky rozhodčích. I podle trenérů bylo toto utkání odpískáno vysloveně špatně, na to se ale nedá vymlouvat. V ragby se rozhodčí musí respektovat i když třeba dělá chyby. Hráči se bohužel na tyto situace příliš upnuli a už se nedokázali dostat do hry. O medaile už se neporveme, ale i tak se pokusíme urvat co nejlepší výsledek.

Freimann Dragons RC vs BVP Academy – 0:36
Do souboje o umístění nám výsledky dalších zápasů přihrály tým z Mnichova, na který jsme již narazili v základní skupině. Kluci se úspěšně oklepali z předchozích porážek a opět se začali soustředit na svoji týmovou hru a hned to neslo ovoce. Soupeři jsme položit nepovolili a naopak v útoku jsme si spravili chuť. V zápase bylo vidět možná nejrychlejší položení v turnaji, když Mára Pižl při rozehrávce z poloviny hřiště výkopem krásně našel naběhnutého Romana Turka, který pohodlně položil. Celá akce trvala možná 5 sekund. Palec nahoru. Dokonce i Richard De Jager musel uznat, že tato akce byla nádherná. Výhra nás poslala do boje o konečně páté místo.

Kategorie U16 – dívky

Rugby Babice vs Causeway Barbarians – 12:20
Proti Maďarským soupeřkám dlouho držely naše dívky vyrovnané skóre, ale přeci jen nám vždy chybělo asi i trochu toho pověstného štěstíčka. Nic naplat, musíme zabrat o to více v dalším zápase.

Rugby Babice vs Garioch 2 – 10:27
V sobotním druhém zápase jsme narazili na druhý skotský tým, který ale byl o poznání silnější, než ten první. Herní převaha byla po celý zápas na straně soupeřek. Dívky dali do zápasu vše, ale občas zkrátka ani to nestačí. 

Kategorie U18 – Dívky

Rugby Babice vs HUN Barbarian Ladies – 22:5
Starší dívky vlítly na další maďarský tým jako uragán. Skládka za skládkou, zisk balónu, přihrávka za přihrávkou a výsledkem je jasná výhra. Perfektní výkon!

Rugby Babice vs Garioch – 25:0
V dalším zápase nastoupily dívky proti skotskému týmu Garioch, který ale nebyl příliš konkurenceschopný. Pro děvčata to byl nicméně dobrý trénink před nejtěžším zápasem proti litevkám. 

Vairas vs Rugby Babice – 19:12
Třetí místo ve skupině znamenalo souboj s Litevským klubem s celkovým názvem SIAULIU SPORTO GIMNAZIJA – VAIRAS (asi chápete, proč nepoužívám celý název :-)). I přes znalost soupeře z předchozího zápasu, se v první půli nedařilo eliminovat neskutečně rychlé hráčky na křídlech. V druhé půli se ale hra vyrovnala a nakonec měli i naše děvčata celkem navrch – bohužel už se nepodařilo vyrovnat i přes enormní snahu všech hráček na hřišti. O zlato to nebude, ale i bronzová medaile je obrovské lákadlo, to jsem si jist. 

Neděle 23.6.2024

V neděli se nám vstávalo náramně. Prvák jsme věděli, že to byla poslední noc na skládacích lehátkách, která ačkoliv v rámci možností docela pohodlná, tak přeci jen ve srovnání s postelí doma v ložnici lehounce pokulhávají. 🙂 Druhák nás čekaly poslední zápasy všech týmů, ba co víc – z pěti týmů jdou 4 týmy bojovat o medaile a 1 o páté místo – to je přeci fenomenální úspěch! Už teď jsme všichni šťastní. Ale… Přeci jen… Napnutí… Tak pojďme na to… 

Kategorie U12

RC Přelouč vs Freimann Dragons RC A – 20:15
Jediné semifinále hrané v neděli. Poslední tým, který může bojovat o zlato. Pro naše nejmladší hráče to je přeci jen nezvyklá situace a tak bylo na trenérech navodit tu správnou uvolněnou ale přesto bojovnou náladu. Láďovi a Zuzce se to povedlo na 1. Hráči jako by vůbec neřešili o co se hraje, prostě vlítli do zápasu a rvali se o každý metr trávníku. K vidění byla naprosto vyrovnaná bitva, kde ale vždy soupeř musel dotahovat. Naši svěřenci si stále drželi náskok o 1 či 2 pětky. 5:0, 10:0, 10:5, 15:5, 15:10, 20:10… Uff… Podle odhadu zbývá cca 1 minuta zápasu. Soupeř tlačí. Pokládá pětku. 20:15… Všechny oči našich trenérů směřovali na rozhodčího – odpíská konec? Bude ještě poslední akce? Pííísk, Pííísk – KONEC – JDEME DO FINÁLE!!!! Neskutečný výbuch emocí na hřišti i v nejbližším okolí. Ano, věděli jsme, že tento tým má ambice bojovat o medaile, ale když se to pak opravdu podaří, je to neskutečná úleva a radost!

RC Přelouč vs Rugby Říčany – 10:35
195:25 vs 245:10 – i tak by se dal popsat finálový zápas kategorie U12. Skóre obou soupeřů naznačují, že se ve finále asi opravdu setkali ti nejlepší. Říčanský klub má v rámci toho turnaje velmi úspěšnou historii – minimálně poslední 2 ročníky drtivě vyhráli a tak i v řadách organizátorů najdeme více fanoušků my – už by je mohl někdo sesadit z trůnu. Kluci z Říčan mají ale samozřejmě jiný cíl – prodloužit sérii. A nutno dodat, že k tomu vykročili opravdu dobře. Obecně byla hra vyrovnaná, obrany týmů byly na skvělé úrovni, ale Říčanští měli jeden aspekt hry, kterým strhli zápas na svojí stranu – obrovská rychlost ve všech fázích hry. Došlo ke skládce a okamžitě tam byl někdo, kdo se snažil ukrást míč. Byl odpískaný trestný kop, okamžitě došlo k rozehrávce. Naši hráči na tuto rychlost nedokázali reagovat. Ve všech dalších aspektech hry byli naši hráči velmi vyrovnaným soupeřem, ale na výhru to nestačilo. TAK SME DRUHÝ – NO A COOO? 🙂 Stříbrná medaile v sobě obvykle nese trochu toho stínu, že se loučíte s turnajem prohrou. Během pár okamžiků to hráči ale hodili za hlavu – VŽDYŤ MÁME STŘÍBRO! 

Kategorie U14

VAIRAS vs BVP Academy – 0:21
Do boje o bronzovou medaili se nám postavil tým z Litvy, se kterým už jsme se jednou setkali a dokázali jsme je porazit. To je ale velmi vrtkavé, vzpomeňme si na loňský souboj U16 o bronz s týmem z Texasu. Je to úplně jiný zápas. Hned od začátku ale bylo vidět, že jsou naši hráči perfektně naladění. Jakoby vůbec nebyli nervózní a všichni do jednoho se snažili podat svůj co nejlepší výkon. Ono, podle výsledku by se mohlo říct, že to byla „pohodička“, ale můžu vám říct, že to byl nervy drásající souboj. Soupeř byl opravdu kvalitní, ale naši hráči zkrátka nechtěli připustit sebemenší komplikace. Když jsme položili třetí pětku chvilku před koncem zápasu už nám všem začínalo být jasné, že tady se píše historie. KONEC ZÁPASU – erupce emocí, radosti, objetí. Trenérům se blýskají očička, i když se snaží hrát tvrďáky 🙂 BRAVO!

Kategorie U16

Academy-Siauliai vs BVP Academy – 7:5
V bojí o páté místo jsme se potkali znovu s týmem z Litvy, se kterým jsme ve skupině neodehráli zrovna povedený zápas. Kluci to chtěli v tomto zápase napravit a nutné říct, že bylo k vidění krásné= obětavé ragby, kde i výsledek napovídá, že to byla bitva nesmírně vyrovnaná. Na úplném konci zápasu, kdy se našim borcům podařilo krásnou akcí přečíslit obranu a ž šli dva na jednoho. Přihrávka do strany a … smolný předhoz. Písk, konec zápasu. Uff. Takové momenty se bohužel ve sportu stávají. I tak je to pěkný výsledek. Tahle bandička nastupuje do příští sezóny do kategorie U18 a na tomto turnaji se v podstatě sehrávali. Jakmile začne v tomto týmu fungovat ta správná chemie, tak se máme příští rok na co těšit. 

Kategorie U16 – Dívky

Causeway Barbarians vs Rugby Babice – 5:17
Jak jsem již dříve zmiňoval – výsledky ze základní skupiny mohou být trochu zavádějící. V zápasech o medaile se zkrátka začíná od nuly a přesně to se ukázalo v tomto zápase. Skvěle naladěné hráčky vlítli na soupeřky z Maďarska jako by se nechumelilo. Svým nejlepším výkonem na turnaji si sebevědomě řekli o bronzové medaile! ANO – už to zase cinká, vážení :-). BRAVO! BRAVO!

Kategorie U18 – dívky

HUN Barbarian Ladies vs Rugby Babice – 0:36
Po úspěchu mladších dívek se i ty starší správně naladily do zápasu o třetí místo. Maďarkám v podstatě nedali prostor se prosadit a samy si hledali volné prostory k průnikům za obranu. V první polovině byla hra ještě poměrně vyrovnaná, ale v druhé půli už soupeřky síly nenašly a naše hráčky uvolněnou hrou navyšovaly skóre. SUPER! Neskutečná jízda pokračuje, máme tu již třetí bronzovou medaili. Děkujeme!

Po posledních zápasech, medailových ceremoniálech a obědě už nás čekalo jen neoblíbené balení, které ale s medailemi na krku prostě odsejpá trochu lépe, co si budeme povídat. Pak už jen nacpat vše do autobusu a tradá směr Přelouč. Do vany či sprchy, do vlastní postele, kde si každý z nás určitě lehnul na záda a v hlavě se ozvalo: „Tak tohle byla neskutečná jízda!“. 

Jan Šmíd
Vedoucí zájezdu 🙂

One comment

  1. Zdravím všechny mladé ragbisty a ragbistky . Myslím si, že byli všichni spokojeni a to nejen s těmi dosaženými výsledky , ale i celkovými dojmy z tohoto zájezdu. Takže hrajte s radostí a láskou k tomu našemu sportu , aby se už konečně u nás dostalo tam kam ragby patří ! A trenérům a vedoucím pokračujte ve své práci , která Vám přináší radost , když vidíte ,jak to ty malé děti baví. Někdy nervy pracují , ale ta láska k ragby všechno překoná ! Ať se Vám daří v budoucnu.
    Mít Jiří , zakladatel ragby v Přelouči .

Join the Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *